POGOJI POSLOVANJA

POGOJI POSLOVANJA – SPLETNA TRGOVINA COLAPIS.EU 
SPLOŠNI POGOJI TRGOVINE COLAPIS.EU SO SESTAVLJENI V SKLADU Z GDPR,  ZAKONOM O VARSTVU POTROŠNIKOV (ZVPOT-UPB2), NA PODLAGI PRIPOROČIL GZS IN MEDNARODNIH KODEKSOV ZA E-POSLOVANJE. 

S spletno trgovino Colapis.eu upravlja in skrbi podjetje COLAPIS, spletna prodaja in oglaševanje, ROBERT CIPURIĆ s.p..

Obiskovalec strani www.colapis.eu z registracijo vnese veljavni e-poštni naslov (e-mail), ki obenem služi kot uporabniško ime in geslo, ki ga prav tako določi obiskovalec sam. Potrdilo o uspešni registraciji obiskovalec prejme v elektronski obliki v poštni predal, ki ga je navedel ob registraciji s čimer postane uporabnik naših storitev. Uporabniško ime (e-naslov) in geslo nedoumno povezujeta uporabnika z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik naših storitev in pridobi možnost nakupovanja v spletni trgovini Colapis.eu.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA OBRAVNAVAJO DELOVANJE COLAPIS.EU, PRAVICE UPORABNIKA TER POSLOVNI ODNOS MED PONUDNIKOM IN KUPCEM.
DOSTOPNOST INFORMACIJ

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
Ponudba artiklov
Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine http://www.colapis.eu ažurira in spreminja pogosto in hitro. 
Cene so predstavljene kot spletne cene. Cena velja za nakup preko spleta v primeru 100% plačila po predračunu ali ob dostavi.

CENE IN VELJAVNOST PONUDBE

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene na spletni strani Colapis.eu so v evrih in vsebujejo 22% DDV. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ko kupec potrdi nakup in prejme potrditev na njegov spletni naslov začne veljati kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem, ki je sklenjena samo v slovenskem jeziku. Takrat se cena kupljenega artikla ne sme več spremeniti. 
Pridružujemo si pravico do spremembe cen, brez predhodne najave. Dopuščamo možnost nenamerne napake.

Veljavnost ponudbe
Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Nekatere slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. Dopuščamo možnost nenamerne človeške napake pri vnosu podatkov.

POSTOPEK NAKUPA

PRVI NAKUP

Na spletni strani si izberete artikle, v kolikor želite kupiti več istih artiklov z gumbom na + ali –  povečate ali zmanjšate količino  nato z klikom na gumb “dodaj v košarico”  shranite v košarico. Količino izbranih artiklov lahko kasneje tudi še spreminjate v košarici

Ko se odločite zaključiti nakup kliknite poglej košarico v kolikor bi želeli vsebino košarice pregledati ter popraviti drugače pa izberite na blagajno. 

Ko opravljate prvi nakup izpolnite svoje podatke, izberite način prevzema ter plačila ter kliknite gumb naroči. 

Na e-pošto ob oddaji naročila prejmete potrdilo o registraciji ter potrdilo da smo vaše naročilo uspešno prejeli. 

Ko bo vaše naročilo z naše strani pregledano boste na e-pošto prejeli potrdilo o potrjenem/zaključenem  naročilu oziroma vas bo v primeru morebitnih težav naš referent kontaktiral preko telefona ali e-pošte.

PONOVNI NAKUP

V kolikor ste pri nas že predhodno kupovali ste si izbrali geslo ter ob naročilu vnesli vaš e-poštni naslov. Z omenjenimi podatki se lahko na vrhu naše strani z klikom na gumb “prijava/registracija” prijavite v našo spletno trgovino in nato brez ponovnega vnašanja podatkov oddate naročilo. 

Registriran uporabnik lahko tudi vidi status naročila ali ureja vnešene osebne podatke.

Nadaljni potek naročila poteka tako kot pri prvem nakupu. 

TEŽAVE V SPLETNI TRGOVINI
ČE NALETITE NA TEŽAVO NA NAŠI SPLETNI STRANI, NAS OBVESTITE IN Z VESELJEM VAM BOMO POMAGALI. 

STROŠKI POŠILJANJA BLAGA ZA ODPREMO PAKETOV NA NASLOVE V SLOVENIJI:

Pošiljke pošiljamo preko Pošte slovenije, DHL ali GLS. Stroške prištevamo h kupnini, kar je razvidno iz računa oz. ponudbe. Cene vsebujejo 22 % DDV. Za fizične kupce znesek poštnine znaša 5€ za naročila v vrednosti do 100€, nad 100€ je za fizične kupce pošiljanje brezplačno.  

POŠTA SLOVENIJE VAM NE BO ZARAČUNALA PROVIZIJE ZA POBIRANJE ODKUPNINE, SAJ SMO LE TO PLAČALI MI PO POGODBI!

Dobavni rok:
Za naročila izdelkov iz zaloge oddana do 13h vam paket v večini primerov odpremimo še isti dan. Dobava blaga je predvidoma naslednji dan oziroma najkasneje 3 delovne dni po oddaji paketa.  Za izdelke, katere nimamo na zalogi je dobavni rok odvisen od zaloge dobavitelja, stranko obvestimo o dobavnem roku po elektronski pošti ali preko telefona. Zaloga prikazana na spletni strani je informativne narave in ni zavezujoča, saj lahko artikli že čakajo na rezervaciji za plačilo.

Cenik pošiljanja ne velja za nadalnjo prodajo izdelkov . V tem primeru je strošek pošiljanja na strani kupca. 

Naš glavni pogodbeni partner za dostavo je  Pošte slovenije, Na željo kupca lahko po predračunu plačane pakete oddamo tudi preko DPD dostavne službe 

Pakete lahko ob plačilu po predračunu pošljemo tudi na Hrvaško, več o cenah in pogojih za Hrvaško si lahko ogledate tu

MOŽNOSTI PLAČILA:

1. po povzetju za dostavo po Sloveniji (naročeno blago se plača z gotovino dostavljalcu blaga ob prevzemu)
2. predračun (na podlagi naročila kupec v najkrajšem možnem času prejme predračun. O plačilu nas obvezno obvestite preko elektronske pošte , saj so vsi predračuni do potrditve plačila zgolj informativne narave.
3. z gotovino  ali bančno kartico ob osebnem prevzemu

DOBAVNI ROK

Za izdelke na zalogi je dobava blaga do 3 delovne dni po prejetem naročilu. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi je dobavni rok odvisen od zaloge dobavitelja, stranko obvestimo o dobavnem roku po elektronski pošti.

NAKUP ZA PRAVNE OSEBE

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da vnesete kot kupca svoje podjetje. 

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe). 

Vračilo kupnine za pravne osebe ni možno. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja , več o možnostih vračil v okviru garancijskih pogojev si lahko preberete v nadaljevanju .

Spletna trgovina Colapis.eu pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:

z gotovino ob prevzemu* (omejitev gotovinskega plačevanja do 420 € z DDV)
z nakazilom na račun po ponudbi/predračunu
s plačilno oziroma kreditno kartico 
odloženo plačilo (velja za organizacije javne in lokalne uprave ter podjetja, ki dosegajo ustrezno boniteto).

*Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun po ponudbi/predračunu, pri čemer še vedno velja ista cena.

VELEPRODAJNI NAKUP
STRANKO PO PREDHODNEM DOGOVORU VNESEMO KOT VELEPRODAJNEGA PARTNERJA. NAROČILO STRANKA OPRAVI V NAŠI TRGOVINI PO  KLASIČNEM POSTOPKU, RAZLIKA JE LE V PREDRAČUNU KATEREGA STRANKA PREJME NA E-POŠTO. TAM SO CENE Z UPOŠTEVANIM DOGOVORJENIM RABATOM. 

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Kupcu pripada pravica, da v štirinajstih (14) dneh po prevzemu vrne kupljeno blago brez odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi poštne stroške, ki nastanejo pri vrnitvi blaga. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga, in sicer po pošti (COLAPIS, spletna prodaja in oglaševanje, ROBERT CIPURIĆ s.p. ali po elektronski pošti , blago pa vrniti v 14ih dneh po poslanem obvestilu o odstopu. Vrnitev prejetega blaga v 14-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa.
Prejeto blago mora vrniti nerabljeno, nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni, nepoškodovani in nepolepljeni embalaži skupaj s priloženo dokumentacijo. Priložena mora biti kopija računa. Možnost vračila ne velja v primeru, da je bila originalna embalaža odstranjena ali poškodovana in za izdelke naročene po naročilu. V primeru, da prejmemo poškodovan izdelek oz. v drugačnem stanju kot vam je bil poslan, imamo pravico zavrniti izdelek. Ponudnik vrne celotno kupnino najkasneje v roku 14-ih dni od prejetja vrnjenega blaga. Stroške poštnine krije pošiljatelj sam. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. V primeru dostave izdelka na naše stroške obračunamo stroške vračila po veljavnem ceniku Pošte Slovenije in odštejemo ob vračilu kupnine.

GARANCIJA IN PO-PRODAJNE STORITVE

Za artikle za katere je izdana garancija, ob izpolnjevanju garancijskih pogojev in v garancijskem roku, prodajalec jamči brezhibno delovanje. Garancijski rok začne teči z datumom izdanega računa. Če izdelek ni popravljen v 45 dneh, ima kupec pravico zahtevati nov izdelek ali pravico do vračila kupnine. Blago ima garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob predložitvi računa zato ga shranite. Colapis.eu (v nadaljevanju prodajalec in pooblaščeni serviser) kupcu jamči brezhibno delovanje njenih izdelkov za garancijski čas od izročitve izdelka njenemu kupcu (garancijski rok). Prodajalec se zavezuje, da bo napake pri delovanju izdelka, ki bi se pojavile v garancijskem roku na svoje stroške odpravil sam, v času, ki ne bo daljši od 45 dni kateri začno teči z dnem prejema reklamiranega izdelka. Kupcu bo v navedenem roku izročil nov izdelek iste vrste in najmanj iste kakovosti v kolikor popravilo ne bo možno. Garancija pokriva tudi stroške prevoza. Za prevzem paketa z naše strani se dogovorite z prodajalcem. . Garancija začne veljati z izdaje računa in velja za napake v materialu in izdelavi ter vse dele na izdelku razen za potrošni material
V garancijo ne spadajo okvare, povzročene pri transportu po izročitvi, okvare zaradi nepravilnih montaž ali vzdrževanj, mehanske okvare, ki jih je povzročil uporabnik oz. so posledica normalne dolgotrajne uporabe. Ob morebitnem garancijskem zahtevku izdelka se bo ugotovilo ali gre za napako v materialu oz. izdelavi izdelka in se bo ob potrditvi le tega opravilo garancijsko popravilo. V primeru da se ugotovi, da gre za obrabo ali poškodbo oziroma napako nastalo zaradi neprimerne uporabe ali obrabe izdelka, se garancijski zahtevek zavrne. Za uveljavljanje garancije se oglasite pri pooblaščenem serviserju, ki je naveden v garancijskem listu. Ta bo uredil vse potrebno za odpravo napak. Garancija ne velja za dele izdelka ki spadajo med potrošni material.

PRAVICE KUPCA

Pogoji te garancije ne izključujejo pogojev, ki jih zahteva zakonodaja, veljavna v Republiki Sloveniji. Garancija ne izključuje pravic potrošnika, ki izhajajo iz odgovornosti prodajalca za napake na blagu.Za reševanje morebitnih sporov, ki nastanejo pri uveljavljanju garancije je pristojno Okrožno sodišče v Ljubljani.
Omejitve garancije – garancijo lahko kupec uveljavlja le v Republiki Sloveniji. Pri uveljavljanju garancije mora kupec upoštevati naslednje:
O napaki mora obvestiti pooblaščenega serviserja oz. prodajalca takoj, oziroma v 8 dneh po odkritju napake. Izdelek, ki je v garanciji mora dostaviti pooblaščenemu serviserju oziroma prodajalcu. Le prodajalec in pooblaščeni serviser oziroma njegov pooblaščenec presodita ali je uveljavljanje garancije upravičeno. Prodajalec bo presodil o najučinkovitejšem ukrepu za rešitev reklamacije. V primeru, da proizvajalec točno proizvoda, za katerega se uveljavlja garancija ne izdeluje več, pa je potrebno izdelek zamenjati z novim, si proizvajalec pridržuje pravico nadomestitve okvarjenega izdelka nadomestiti z drugim enakovrednim izdelkom. Če kupec ne spoštuje pravil postopka za uveljavljanje garancije, je garancija nična!
Neveljavnost garancije – garancija velja le, če je pravilno izpolnjena. Garancija ne velja za poškodbe ali okvare, ki so nastale na izdelku zaradi nepravilne ali neprimerne uporabe, zaradi poseganja nepooblaščene osebe v izdelek, zaradi nesreč in poškodb, zaradi uporabe korozivnih sredstev ali zaradi stikov s korozivnimi sredstvi, zaradi slabega in nerednega vzdrževanja, ki ga ni izvedel pooblaščeni serviser, zaradi uporabe izdelka v namene, drugačne od tistih, kot je to predvideno za izdelek in jih predvideva tudi uporabnikov priročnik!
Uveljavljanje garancije – pooblaščeni servis bo izdelek sprejel v popravilo in najkasneje v 45 dneh odpravil napake. V kolikor napak ne bo odpravil v tem času, prodajalec kupcu vrne kupnino oziroma izdelek nadomesti z novim.
Poškodbe pri transportu
Kupec je dolžan pri prevzemu pošiljke pregledati njeno vsebino. V primeru poškodb pošiljke je kupec dolžan celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) prinesti na lokalno pošto Slovenije in skupaj s poštnim delavcem sestaviti uradni zapisnik o poškodbi pošiljke. Kupec bo odstopil pošiljko, ki bo skupaj z uradnim zapisnikom na stroške pošte poslana na naslov Pošte Slovenije. Po prejemu poškodovane pošiljke bo Pošta Slovenije obvestila prodajalca, ki bo v najkrajšem roku poslal kupcu nov izdelek oz. pošiljko.

ŠKODA

Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitno škodo, nastalo zaradi nepravilne oz. malomarne uporabe izdelkov.
Varovanje podatkov in zasebnost
Registracija in/ali vpis osebnih podatkov v spletno trgovino potrebna za pravilno izvajanje storitev spletne trgovine. Obvezujemo se, da uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

STVARNA NAPAKA

Če menite, da je imel izdelek že ob nakupu lastnosti, ki ovirajo njegovo normalno uporabo nas v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravilno ter najkasneje v roku dveh mesecev od dneva ko je bil napaka odkrita obvestite da ustrezno ukrepamo. Pri nakupu bodite pozorni na stanje izdelka, nekateri izdelki imajo nižjo ceno zaradi vidnih znakov poškodbe, ki pa ne vplivajo na delovanje izdelka. V tem primeru uveljavljanje stvarne napake ni možno.

Colapis.eu bo v roku 8 dneh od prejetja izdelka z zahtevo za uveljavljanje stvarne napake obvestilo kupca o upravičenosti ali neupravičenosti do uveljavljanja stvarne napake. V primeru prvega bomo nadaljevali postopek pri pooblaščenem servisu.

 Napaka je stvarna:

  • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
  • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
  • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
  • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

(3) Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

(4) Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.

Kako se stvarno napako uveljavi?

(1) Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Obrazec za prijavo napake se nahaja tu.

(2) Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Stvarno napako je možno uveljavljati v roku dveh let od izročitve blaga.

(3) Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi iz 37.c in 38. člena ZVPOT .
Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila 37-39 člena  zakona o varstvu potrošnikov  (ZVPOT) (ur. list RS št 98/04-UPB2, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14 in 19/15)

E-NOVICE

Ob prijavi na e-novice uporabnik vnaprej soglaša z občasnim prejemanjem novih ponudb, reklamnega materiala, promocijskih akcij ter kod ugodnosti. Colapis.eu se obvezuje, da e-naslova vpisanih strank ne bo na noben način zlorabil. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja e-novic s klikom na povezavo v spodnjem delu sporočila ali nam to sporoči preko email naslova 

ARHIVIRANJE POGODBE

Račun velja kot sklenjena pogodba med naročnikom in prodajalcem, kopije računov se arhivirajo na sedežu podjetja COLAPIS, spletna prodaja in oglaševanje, ROBERT CIPURIĆ s.p. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti. Pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

KOMUNIKACIJA

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
pošiljatelj bo jasno razviden,
različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

VARSTVO OTROK

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.
Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni. 
Navedeni splošni pogoji veljajo v trenutku oddaje spletnega naročila.

PRITOŽBE IN SPORI

V primeru nesporazuma in pritožbe se določi osebo s katero se kupec v primeru težav poveže telefonsko, po elektronski pošti na  ali pisno. Postopek je zaupne narave. Zaradi nesorazmernosti stroškov pri reševanju spora na sodišču in ekonomsko vrednostjo zahtevka, si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh rešiti spor sporazumno z najnižjimi možnimi stroški za obe strani.

Želimo vam prijetno nakupovanje v spletni trgovini Colapis.eu